Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ας γίνουμε ερωτεύσιμοι, γιατί χανόμαστε!


Με τις Ιστορίες της Νύχτας, μια ιδέα της φίλης Αριστέας που έγινε νέο διαδικτυακό δρώμενο, γράφτηκαν μέχρι τώρα πολύ όμορφες αλλά και κάποιες προκλητικές ιστορίες. Σκέφτηκα, λοιπόν, να συνεχίσω την πρόκληση με άλλο τρόπο, μια και δεν ξέρω ακόμα αν θα καταφέρω να γράψω μια δεύτερη ιστορία που ήθελα αντίστοιχου περιεχομένου. Εικόνα και μουσική μπορούν να βοηθήσουν στο πλάσιμο όποιων και όσων ιστοριών θέλουμε μέσα από την φαντασία μας. Δίνουν ελεύθερα τη δυνατότητα να «ταξιδέψουμε» ερωτικά σε δρόμους που εμείς επιλέγουμε.

Θα μου πείτε για ποιο λόγο να το κάνω όλο αυτό. Γιατί βάλθηκα σώνει και καλά να σας ξεσηκώσω...;

Μα γιατί ο ερωτισμός είναι βασικό χαρακτηριστικό της φύσης του ανθρώπου. Ένα από τα στοιχεία που τον καθορίζουν ως προσωπικότητα. Νιώθει ζωντανός, δημιουργικός, χαρούμενος, δυνατός και υγιής, όταν διατηρεί σε κάποιο βαθμό τον ερωτισμό του και δεν τον αφήνει κλειδωμένο σε κουτάκια του μυαλού και της ψυχής του.
Η ενεργοποίηση και η διατήρησή του δεν επιτυγχάνεται μόνο μέσα από την ερωτική πράξη όποιας μορφής αλλά από πολλά καθημερινά ερεθίσματα και δράσεις, γι’ αυτό δεν έχει ηλικία. Οι αισθήσεις έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Επιτρέποντας στον εαυτό μας ν’ απολαύσει ή να προσφέρει ευχάριστες μυρωδιές, γεύσεις, ακούσματα, εικόνες και αγγίγματα έχουμε ήδη καταφέρει την αναζωογόνηση του νου και του σώματος. Από εκεί κι έπειτα με τις ιδέες του, τη στάση και τις δράσεις του καλλιεργεί την ερωτική του εικόνα, η οποία δεν συνδέεται απαραίτητα με την ομορφιά.



Ερωτικός ή ακόμα καλύτερα ερωτεύσιμος είναι ένας άνθρωπος (ενδεικτικά πάντα τα παρακάτω) που προσέχει και περιποιείται την εμφάνισή του χωρίς να φτάνει φυσικά στην υπερβολή και το επιτηδευμένο, που δείχνει ευαισθησία στους άλλους, νοιάζεται και φροντίζει τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν, συμπαραστέκεται δίχως ανταλλάγματα, αγαπά απλά κι ειλικρινά, ελεύθερα μέσα από την ψυχή του απαλλαγμένος από ανασφάλειες, έχει ιδέες και οράματα για τα οποία θ’ αγωνιστεί, θέτει στόχους στην ζωή του και τους κυνηγά με θεμιτούς τρόπους και μέσα, έχει χιούμορ και ζει την κάθε στιγμή χωρίς ν’ αναβάλλει διαρκώς για αύριο ή έχοντας το ανικανοποίητο, δημιουργεί από το μηδέν στηριζόμενος στις δικές του δυνάμεις, χαμογελά στις δύσκολες στιγμές και δεν εγκαταλείπει.
Εννοείται ότι όλα μαζί τα παραπάνω - ή και άλλα που δεν ανέφερα – δεν αποτελούν συνθήκη, προκειμένου ένας άνθρωπος να είναι ερωτεύσιμος. Κάποια αρκούν.
Δεν είναι τυχαίο, βέβαια, που ορισμένοι άνθρωποι μοιάζουν με πηγές φωτός, καθώς έλκουν κοντά τους εύκολα τους άλλους. Ίσως επειδή διακρίνει κανείς επάνω τους πολλά απ’ όσα ειπώθηκαν πιο πριν.

Ζούμε σε μια εποχή κατά βάθος ανέραστη με εικονικές και φτηνές απολαύσεις. Μας κυβέρνησαν άτομα – και αρκετά μάς εξουσιάζουν ακόμα – παντελώς ξενέρωτα, που το μόνο που κατάφεραν ήταν να μας ρίξουν στην θλίψη, την μελαγχολία και να μας στραγγίξουν κάθε ερωτική σταγόνα μας.
Ευτυχώς μέσα στο άνυδρο τοπίο της εξουσίας υπάρχουν κι εξαιρέσεις, όπου υπάρξεις ερωτεύσιμες άρχισαν να ξυπνούν από τον λήθαργο και τον δικό μας ερωτισμό.
Ας γίνουμε πιο ερωτικοί στην καθημερινότητά μας και όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα, γιατί χανόμαστε...!





Το πρώτο τραγούδι είναι σε διασκευή περισσότερο προκλητική για τους πιο  τολμηρούς... 
Το δεύτερο είναι πιο ήπια αισθησιακό...
Και η φαντασία ελεύθερη!
  Η επιλογή δική σας! 






@  Οι ρίψεις οπωρολαχανικών δεν γίνονται δεκτές στον χώρο του Cafe...



33 σχόλια:

  1. Καλημέρα Γλαύκη. Θα επανέλθω σε κάποια στιγμή πιο κατάλληλη, αφού το μισανοιχτο μάτι και το πρωινό άγχος "αμάν δεν προλαβαίνω", δεν είναι ο, τι καλύτερο για κλίμα ερωτισμού ! :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρωί πρωί μες στην βιασύνη δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς παρά μόνο την ηρωική έξοδο... ;-)

      Διαγραφή
  2. Η αληθεια ειναι..Οτι η ερωτικη πραξη..Το βασικο ενστικτο..!!
    Ρυθμιζει ολην την ζωη μας...
    ΤΥΧΕΡΟΙ οσοι σε μεγαλες ηλικιες..Απαλλαγμενοι απο ταμπου,και προκαταληψεις
    Δεν εχουν ξεχασει τον νεανικο τους εαυτο..
    ΑΛΛΑ..
    Και ατυχοι εκεινοι..Που με την δυναμη του χρηματος..ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ τα αισθηματα..Με εργασιακα..
    Συμβολαια..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο, Μαχαίρη μου!
      Πολύ σε χαίρομαι!
      Όσο για εκείνους που κυνηγούν μόνο το χρήμα και την επιτυχία ξεχνώντας να είναι ανθρώπινοι είναι εξ ορισμού αντιερωτικά πλάσματα.
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  3. Ο έρωτας είναι Θείο δώρο και σαν τέτοιο θα έπρεπε να το αντιλαμβάνονται όλοι. Δεν έχει σχέση ούτε με τα χρήματα, ούτε την κοινωνική θέση, ούτε με την ηλικία. Αυτά είναι ανθρώπινα στερεότυπα κακής εφαρμογής, που τον μικραίνουν, τον ευτελίζουν ή και τον εξαφανίζουν ακόμα.
    Έχεις δίκιο να επισημαίνεις από τον τίτλο σου ακόμα Γλαύκη, να γίνουμε ερωτεύσιμοι κάτι που κατά τη γνώμη μου, το πετυχαίνουμε με τη διάθεση κυρίως!
    Πολύ καλή ιδέα να μιλήσεις για έρωτα στις "ιστορίες της νύχτας".
    Καλή σου μέρα
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά με την διάθεση ξεκινούν όλα, την οποία μεταδίδουμε και στους άλλους αυτόματα σχεδόν! Αξίζει λοιπόν να είμαστε ερωτικοί με την στενή και την ευρεία έννοια του όρου, για μια καθημερινότητα πιο όμορφη!
      Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να γράψω τελικά μια ερωτική ιστορία για το διαδικτυακό δρώμενο. Θα δούμε, αν βρω χρόνο κι έχω έμπνευση.
      Καλημέρα και να είσαι καλά, Μαρίνα!

      Διαγραφή
  4. Εμείς φταίμε κορίτσι μου. Διότι αν είχαμε ερωτευτεί όλους αυτούς τους πωλητικούς που μας έκαναν επί χρόνια σεξ, θα περνάγαμε και καλύτερα.
    Όσοι χαλάρωσαν και το απόλαυσαν μπορούν να σε βεβαιώσουν γι' αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, σίγουρα αυτοί πέρασαν καλύτερα!
      Μα δεν είναι διόλου ερωτεύσιμοι, για να σου προκαλέσουν τέτοια διάθεση και σχετικά συναισθήματα. Πιο αηδιαστικό και νερόβραστο δεν υπάρχει από αυτούς!!!!
      Αν αποφασίσουμε να γίνουμε πιο ερωτικοί με την ευρεία έννοια του όρου - όπως ήταν πάντα οι Έλληνες - δεν νομίζω ότι δεν καταφέρουμε να επιτύχουμε όσα επιθυμούμε!!!

      Διαγραφή
  5. Πάνω που είχα έμπνευση να γράψω ένα σχόλιο της προκοπής (άσε κάτω τα οπωροκηπευτικά!), πέφτω στο σχόλιο του Πέτρου. Με προσγείωσε.
    Γλαύκη μου θα είχε ενδιαφέρον να γράψεις μια ιστορία ερωτική. Με το γράψιμο το'χεις. Άσε που μπορεί να βρεις μιμητές και να οργανώσει η Αριστέα την επόμενη φορά, συμπόσιο έρωτα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ θα ήθελα να δω το σχόλιο της προκοπής...
      Α ρε Πέτρο, τι μας κάνεις!
      Ναι, μου έχουν γίνει συνήθεια μου φαίνεται οι ερωτικές ιστορίες κι έχω αρχίσει να έχω και υποστηρικτές!
      Με την γραφή δεν το έχω και πολύ, απλά με ιντριγκάρει να προσπαθώ σε τομείς που δεν ασολούμουν καθόλου! Μαθαίνω περισσότερα και για μένα πέρα από το να δίνω μια μικρή ευχαρίστηση και στους άλλους.
      Συμπόσιο έρωτα; Δεν θα ήταν κακό, διότι από ό,τι βλέπω σε πολλά διαδικτυακά δρώμενα είναι πολλοί που γράφουν για τον έρωτα. Είναι πηγή της ζωής κακά τα ψέματα είτε ως επιθυμία είτε ως βίωμα!
      Φιλιά, Μαράκι!

      Διαγραφή
    2. αχαχαχαχαχα! Κι εγώ για σχόλιο της προκοπής πήγαινα αλλά έπεσα πάνω στη Γιαδικιάρογλου που αφαιρέθηκε από τον Πετρόπουλο (εδώ) !
      Με βρήκες σύμφωνη στις σκέψεις σου! Ερωτεύσοιμος είναι αυτός που θέλει και αφήνεται θα συμπλήρωνα εγώ. Αυτός που αγαπά πρώτα απ΄όλα τον εαυτό του και τον Έρωτα έπειτα σαν τελετουργία!
      (έχω πόσες ιστορίες της νύχτας στο μυαλό και δεν βρίσκω χρόνο να γράψω! 7 μπουκάλια ξεπέταξε χτες ! Κι όχι δεν είναι αυτά τα 7 που έχω σήμερα ανάρτηση! )

      Συμπόσιο Έρωτα λέει το Κανελλάκι μου;
      Λες ε;

      Διαγραφή
    3. Μετουσιώνουμε την συναισθηματική μας κατάσταση πολύ συχνά σε δημιουργίες παντός είδους, εικαστικές, ποιητικές, μουσικές, επαγγελματικές, κοινωνικές και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους. Είναι υγειές και συνεχίζουμε, για να αποφεύγουμε την αυτοκαταστροφή ή την καταστροφή των άλλων γύρω μας.
      Φτιάχνε, λοιπόν, ό,τι σου κάνει κέφι... μπουκάλια, σαπούνια, πιάτα, πίνακες, ποίηματα, όμορφες επαφές με τους άλλους...
      Η παθητικότητα οδηγεί σε δυστυχία και καταστροφή!

      Συμπόσιο έρωτα... το σκέφτεσαι, ε;;;
      Μα σε κάθε συμπόσιο ή άλλο δρώμενο ο έρωτας, αν το έχεις παρατηρήσει έχει πρωταγωνιστικό ρόλο!

      Άντε, γράψε καμία ιστορία για τη νύχτα, γιατί κι εγώ δεν μπορώ να συγκεντρωθώ, για να γράψω κάποιες από αυτές που είχα στον νου μου!
      Φιλιά πολλά και καλό σου μήνα, γλυκό κορίτσι!

      Διαγραφή
  6. Λοιπόν, νομίζω, ότι "ερωτεύσιμος" γίνεσαι, όταν για σένα ο έρωτας, αφού υπερβεί το στάδιο ικανοποίησης βασικών αναγκών, αφού ξεπεράσει και την φάση ανάγκης για αναγνώριση και αποδοχή, γίνει μέσον αναζήτησης της αυτοπραγμάτωσης· εκεί που αφήνεσαι, η ένωσή σου με έναν άνθρωπο, να γίνει πύλη για την αγαπητική-ερωτική ένωσή σου με ολόκληρο το Σύμπαν.
    Όχι, δεν τα έχω πιει. Παραμένω όμως αμετανόητα μεθυσμένη από. έρωτα...
    Όνειρα γλυκά! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο, Άννα, ερωτεύσιμος γίνεσαι στην πορεία στις περισσότερες περιπτωσεις, όμως έδωσα την έννοια με την ευρύτερη σημασία της. Ερωτεύσιμος μπορεί να είναι ο καθένας μέσα από την ίδια την προσωπικότητά του και τις δράσεις του. Μπορεί να είναι μέσα από το οτιδήποτε έρχεται σε επαφή μαζί του, τους ανθρώπους, την εργασία του, την προσφορά του.
      Όσο για το πιο στενό πλαίσιο του έρωτα προς έναν άλλο άνθρωπο, θεωρώ ότι εκεί είναι η ολκλήρωση του ανθρώπου και η απολύτη μαγεία που μπορεί κανείς να ασθανθεί.
      Παρομοίως...
      Καλό σου απόγευμα και πάντα να ονειρεύεσαι κι εσύ ό,τι πιο όμορφο!

      Διαγραφή
  7. Γλαύκη εδώ υποκλίνομαι για μια ακόμα φορά στη σκέψη σου.
    Θα το αποκαλούσα μάλιστα "Μανιφέστο ζωής" το κείμενο που γράφεις και τις διαπιστώσεις που αναφέρεις.
    Κατ' αρχήν να πω ότι καθαιρείς στην πράξη την Ενοχή που έχουμε φυτεμένη μέσα μας όταν μιλάμε για τις ηδονές της ερωτικής πράξης.
    Μια ενοχή που έχει εμφυτευτεί με χίλιους δυό τρόπους και ιδεοληψίες.

    Στη συνέχεια να επαναλάβω μερικές από τις τεράστιες αλλά και τολμηρές αλήθειες που αναφέρεις:

    1) "ο ερωτισμός είναι βασικό χαρακτηριστικό της φύσης του ανθρώπου.." μα ας το πούμε σε κάποιους που δαιμονοποιούν την ερωτική λειτουργία του ανθρώπου περιορίζοντας την σε καθαρά ιδεαλιστικές αναφορές της ψυχής και του νου.

    2) "Η ενεργοποίηση και η διατήρησή του δεν επιτυγχάνεται μόνο μέσα από την ερωτική πράξη όποιας μορφής αλλά από πολλά καθημερινά ερεθίσματα και δράσεις, γι’ αυτό δεν έχει ηλικία. Οι αισθήσεις έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο..."

    Επιτέλους ακούγεται από σένα....! μέσα από ερωτική πράξη κάθε μορφής. Εδώ δεν έχει σημασία αν η ηδονή έχει πηγή ετερόφυλη, ομοφυλόφιλή ή αμφισεξουαλική. Σημασία έχει να είναι κοινά αποδεκτή και να σέβεται την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.
    Επίσης δικαίωμα στον έρωτα έχουν και οι ώριμες ηλικίες, επιτέλους ακούγεται και για μας τους ....πενήντα και χαχαχαχαχα

    3) "καλλιεργεί την ερωτική του εικόνα, η οποία δεν συνδέεται απαραίτητα με την ομορφιά..."

    Μεγάλη αλήθεια. Ένας όμορφος άντρας ή γυναίκα "μοντέλα" μπορεί κάλλιστα να είναι ανέραστοι σε σχέση με πλαδαρούς και άσχημους ανθρώπους. Ο Έρωτας δεν είναι καλλιστεία....!

    4) "έχει χιούμορ και ζει την κάθε στιγμή χωρίς ν’ αναβάλλει διαρκώς για αύριο ή έχοντας το ανικανοποίητο,..."

    Αυτό το κυνήγι του "αύριο" και η προβολή στόχων, μεγεθών, status, εγκληματεί σε βάρος της ίδιας της ζωής και των χαρών της.

    5) "Ας γίνουμε πιο ερωτικοί στην καθημερινότητά μας και όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα, γιατί χανόμαστε...! "

    Σύνθημα ζωής, ο έρωτας δεν έχει πρόγραμμα και ώρες. Η Ερωτική μας λειτουργία είναι η αποθέωση της στιγμής σε κάθε χρόνο και τόπο. Πρωί, μεσημέρι, βράδυ, Δευτέρα ή Κυριακή, στο σπίτι, στο γραφείο, στη δουλειά, στο πάρκο, στο αυτοκίνητο, στην παραλία, στο ασανσέρ,.....όπου χτυπά η καρδιά της ζωής

    Γλαύκη, το ξαναλέω. Αυτή τη φορά άφησες τον εαυτό σου να λειτουργήσει εκφραστικά ελεύθερα και συγχαρητήρια.
    Μανιφέστο ζωής η ιστορία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έρχομαι σε δύσκολη θέση με όσα λες, Γιάννη μου!
      Απλές σκέψεις κατέθεσα για το θέμα. Είναι αυτά που πιστεύω και με εκφράζουν.

      Όσα αναφέρω είναι πολύ ανοιχτά και περιλαμβάνουν και την σωματική πλευρά του ερωτικού στοιχείου, την ψυχική αλλά κι εκείνη που εκφράζεται μέσα από τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την ζωή. Πώς στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους, στις δυσκολίες που συναντάμε, πώς απολαμβάνουμε απλά καθημερινά πράγματα, πώς εργαζόμαστε ή με τι πάθος επιδιώκουμε κάθε τι που επιθυμούμε όποιος κι αν είναι ο στόχος μας με κάθε σεβασμό προς τους άλλους.

      Ο έρωτας και η ερωτική πράξη αυτή καθεαυτή δεν έχει ηλικία και κάποτε πρέπει να αποδεχτούμε ότι είναι ό,τι πιο υπέροχο έχει να δώσει η ζωή, σωματικά και ψυχικά! Δεν διαχωρίζω αυτά τα δύο, γιατί θεωρώ ότι εκεί είναι η ολοκλήρωσή μας. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι βασική ανάγκη η σωματική ικανοποίηση και μόνο, όπως είναι η τροφή, το νερό. Απλά οι κοινωνκές νόρμες μάς έχουν περιορίσει σε μεγάλο βαθμό όλα τα πρωταρχικά ένστικτα.
      Σ' ευχαριστώ για το εγκωμιαστικό σχόλιο κι ας μην έχει το κείμενο τέτοιες αξιώσεις!
      Να περάσεις όμορφα!

      Διαγραφή
    2. Το κείμενο μπορεί a priori να μην προβάλει αξιώσεις αλλά τις κατακτά de facto Γλαύκη μου από το θέμα και την ανάπτυξή του.
      Συνεπώς γιατί να σε φέρνω σε δύσκολη θέση ;
      Θα σταθώ στο φινάλε, στην αναφορά για τις κοινωνικές νόρμες που βάζουν όρια στην ερωτική απόλαυση αν και τελευταία γίνεται προσπάθεια να ανατραπούν στην πράξη.
      Καλή Πρωτομαγιά σου εύχομαι.

      Διαγραφή
    3. Όπως και να έχει είναι χαρά και τιμή μου να αρέσει ένα κείμενό μου και κατά βάση οι ιδέες που εκφράζονται μέσα από αυτό!
      Σ' ευχαριστώ για τα υπέροχα σχόλια!
      Καλή Πρωτομαγιά και εργατική και ερωτική!

      Διαγραφή
  8. Υπέροχη ανάλυση..........και δύσκολο θέμα γιατί στο νου ο ερωτεύσιμος ταυτίζεται με τον ερωτικό........Θα ήθελα να διαβάσω μια ιστορία σου τέτοια. Να περιμένω;;; Όσο για τα οπωροκηπευτικά είναι ακριβά μάτια μου δεν τα πετάμε!!!!!!!!!!!χαχαχαα
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ σχετικές μεταξύ τους έννοιες.
      Ο ερωτεύσιμος έχει τη δυνατότητα να γίνει ερωτικός. Προσέγγισα πάντως το θέμα πιο ανοιχτά πιστεύοντας στην ερωτική εικόνα του ανθρώπου μέσα από πολλά επίπεδα και όχι μόνο του καθαρά σεξουαλικού, συμπεριαλαμβανομένου και αυτού, διότι από κάποια στιγμή κι έπειτα δεν μπορεί να τα διακρίνει κανείς. Η γεντήσια ορμή είναι πανταχού παρούσα μέσα στην ζωή μας κάποιες στιγμές υπό λανθάνουσα μορφή.
      Θα προσπαθήσω για τν ιστορία, μια και το απαιτεί το αναγνωστικό κοινό... Να, πάει το καβάλησα το καλάμι... δεν θέλω και πολύ!
      Κι αν σας απογητεύσω; Έμπνευση είναι αυτή και δεν την ορίζουμε πάντα!
      Καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή
  9. Ομολογώ ότι με δίχασε το κείμενο σου Γλαύκη μου. Από τη μια διαχωρίζεις τον ερωτεύσιμο από τον ερωτικό άνθρωπο, οι φωτογραφίες όμως παραπέμπουν στο ερωτικό στοιχείο και όχι στο ερωτεύσιμο. Μιλάς για ερωτεύσιμους, ωστόσο σημειώνεις πως: "ζούμε σε μια εποχή κατά βάθος ανέραστη", οπότε εδώ εισβάλλει και πάλι στον προβληματισμό σου το ερωτικό κομμάτι. Και κλείνεις με τη φράση: "Ας γίνουμε πιο ερωτικοί στην καθημερινότητά μας και όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα, γιατί χανόμαστε...!" η οποία προφανώς και δεν είναι για...εμάς τους ερωτεύσιμους! (αχαχα!) αλλά αφορά τον έρωτα και μόνο, ανάμεσα στα ζευγάρια, ο οποίος ενδεχομένως χάνεται τις καθημερινές κι επανέρχεται (;) δριμύτερος τα Σαββατοκύριακα.

    Επίσης όσα αναφέρεις (στο δεύτερο μέρος της ανάρτησης) θα μπορούσαν να θεωρηθούν (εκφράζω την άποψη μου και μόνο) ως το Ιδανικό και όχι απαραίτητα προσεγγίσιμο. Όπως και να 'χει, η άποψη μου είναι πως, αν κάποιος άνθρωπος συγκεντρώνει όλα τα παραπάνω προσόντα (είναι τέλειος! χαχα) είναι, αν μη τι άλλο, γοητευτικός και κυρίως διαθέτει αυτοπεποίθηση. Για μένα δεν υπάρχουν τρόποι για να γίνουμε ερωτεύσιμοι ντε κι καλά. Αυτό είναι κάτι που εκπέμπεται, ακόμα κι αν εμείς οι ίδιοι δεν το αντιλαμβανόμαστε. Εννοείται ότι θεωρώ άλλο πράγμα τον ερωτεύσιμο κι άλλο τον σέξι. Θεωρείς κι εσύ ότι είναι δυο διαφορετικές έννοιες; (διότι ψιλομπερδεύτηκα η ξανθή κόρη!) Μα πας κι εσύ κι ανοίγεις κάτι θέματα. Δεν σκέφτεσαι ότι το κοινό σου διαθέτει ποικιλία χρωμάτων...ρίζας; ! Φιλιά και καλημέρες κι ελπίζω να εμφανιστείς κάποτε ;) Έχουμε απορίες εδώ πέρα μαντάμ κι εσύ πας και μου εξαφανίζεσαι αφού; (στην επόμενη "συνεδρία" έχει να πέσει πολλή ανάλυση!)

    Υ.Γ Πάρε ένα σεντόνι για την προίκα σου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Από πού να σε πιάσω τώρα εσένα, ξανθό μου;
    Ας ξεκινήσουμε από τις εικόνες και την μουσική, που θεωρώ ότι αισθητικά είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Αφορούν σαφώς τις αισθήσεις όρασης και ακοής, τις οποίες ήθελα να ικανοποιήσω μέσα από τις επιλογές μου. Ο αρχικός στόχος μου ήταν εξάλλου να μας ξεσηκώσω και το είπα και στη συνέχεια να προκαλέσω διάλογο.

    Διατηρούμε τον ερωτισμό μας όπως είπα καθημερινά μέσα από την ικανοποίηση των αισθήσεων προσφέροντας ερεθίσματα και λαμβάνοντας από τους άλλους.
    Δεν στεκόμαστε φυσικά μόνο σ' αυτό, αλλά μέσα από την όλη στάση μας απέναντι στις καταστάσεις και τους ανθρώπους δίνουμε τη δυνατότητα στον εαυτό μας να είναι ερωτεύσιμος, δηλ. να θέλει κάποιος να είναι κοντά μας, να του μεταφέρουμε τη διάθεση να εκδηλώσει όμορφα συναισθήματα ή πράξεις, να μας ερωτευτεί με την στενή και την ευρεία έννοια ανάλογα την περίπτωση.
    Δεν το αντιλαμβανόμαστε όταν συμβαίνει, γιατί έτσι λειτουργούμε και δεν γίνεται επί τούτου παρά σε ορισμένες στιγμές ίσως που έχουμε ενδεχομένως κάποιο σκοπό. Όταν λες ότι εκπέμπεται έτσι απλά ο ερωτισμός είναι στην περίπτωση που δεν γίνεται για συγκεκριμένο σκοπό, αλλά είναι ο τρόπος μας, η στάση μας, οι ιδέες μας, οι πράξεις μας ίσως και η εμφάνισή μας που το προκαλούν χωρίς να γίνεται συνειδητά. Για παράδειγμα ένας άνθρωπος που χαμογελά κι έχει καθαρό βλέμμα είναι ερωτεύσιμος σε σχέση μ' έναν άλλο που είναι κατσούφης και στο βλέμμα του μπορείς να διακρίνεις την πονηριά ή την κακία. Αν είναι κάποιος λίγο παρατηρητικός, θα το ξεχωρίσει εύκολα.

    Συνέχεια πιο κάτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα όσον αφορά στις λέξεις ερωτεύσιμος και ερωτικός ή σέξι θα ήθελα να πω ότι αυτή που ξεχωρίζω εντελώς είναι η λέξη "σέξι", η οποία έχει σχέση μόνο με την εξωτερική εμφάνιση, το σώμα και καθαρά με την σεξουαλική πράξη. Δεν την ανέφερα στο κείμενο καθόλου, διότι πιστεύω ότι οι άλλες λέξεις αποδίδουν πληρέστερα ό, τι έχει σχέση με τον ερωτισμό σε όλες του τις εκφάνσεις. Και αυτό ήταν που με ενδιέφερε από την ώρα που ξεκίνησα να γράφω το κείμενο.
      Ερωτεύσιμος και ερωτικός είναι δύο λέξεις που είναι πολύ κοντά και σε κάποια σημεία, όσων δηλώνουν κάθε φορά, ταυτόσημες ίσως. Ερωτεύσιμος είναι εκείνος που έχει τη δυνατότητα να γίνει ερωτικός, δηλ. να δημιουργήσει διάθεση και συναισθήματα ερωτικά στους άλλους. Καλλιεργώντας τον ερωτισμό μας μέσα από τον καθημερινό τρόπο ζωής μας, τον τρόπο που σκεφτόμαστε και πράττουμε, μπορούμε να είμαστε ερωτικοί. Δεν γεννιέσαι ερωτικός αλλά γίνεσαι μέσα από τον τρόπο που μεγάλωσες, τις αξίες που πήρες, τον τρόπο που επεξεργάζεσαι τα πάντα γύρω σου, τις εμπειρίες που είχες και τις συναναστροφές. Είναι πολλά ακόμα και δεν αφορούν στην σεξουαλική ένωση, αλλά περιλαμβάνονται όλα.

      Η γενετήσια ορμή είναι καθοριστικής σημασίας για την ζωή του ανθρώπου κι ας το παραβλέπουμε, γιατί έτσι μας έμαθαν. Να τα παραμερίζουμε αυτά, γιατί είναι ντροπή. Δεν υπάρχει ντροπή για τίποτε που έχει σχέση με την φύση μας, αρκεί να εκδηλώνεται με σεβασμό και αξιοπρέπεια, όπως λέει και ο Γιάννης παραπάνω. Ούτε το γυμνό σώμα είναι ντροπή, αρκεί πάλι να μην χρησιμοποιείται ως αντικείμενο. Οι Αρχαίοι Έλληνες το λάτρευαν δίνοντας όμως αντίστοιχη προσοχή στο πνεύμα και την ψυχή.
      Μια ενεργοποίηση χρειαζόμαστε όλοι μετά από τόσα χρόνια άκρατου υλισμού και μετά από τα τελευταία της κατάθλιψης λόγω κρίσης. Μια ενεργοποίηση μέσα από τον ερωτισμό μας, γιατί είναι πολύ δυνατός ως μέσο αφύπνισης. Να ξυπνήσει, ώστε να γίνουμε πιο διεκδικητικοί, όπως στον έρωτα!

      Σε κάλυψα;
      Απόψεις μου έγραψα και όχι έτοιμες θεωρίες. Με ενδιαφέρει να βλέπω κι άλλες πλευρές που ίσως δεν έχω αντιληφθεί.

      υ.γ.
      Σχετικά με τα Σαββατοκύριακα περιλαμβάνει και την σεξουαλική συνεύρση των ζευγαριών, αλλά και την εκδήλωση όλων των άλλων στοιχείων του ερωτικού εαυτού μας με βάση τα παραπάνω, μια και το Σαββατοκύριακο είναι πάντα λίγο πιο χαλαρό απ' ό,τι οι εργάσιμες μέρες. Ας μην περιμένουμε μόνο τις ημέρες ξεκούρασης αλλά κάθε μέρα μπορούμε να προσφέρουμε λίγο από τον ερωτεύσιμο εαυτό μας!
      Σε λίγο διατριβή με υστερόγραφο θα γίνει... έγινε!

      Διαγραφή
    2. Συμπληρωματική δήλωση...
      Μπορεί να γίνει ο καθένας ερ... (βαρέθηκα την επανάληψη), αν αλλάξει ιδέες, στάσεις, συμπεριφορές και συναισθήματα! Όπως λέμε "ο καθένας μπορεί να μαγειρέψει..."
      Ουφ!

      Διαγραφή
    3. Βρε παιδιά......να πω κάτι: Ο Έρωτας, ως δομικό στοιχείο ζωής, είναι πρώτα διεργασία σώματος, ορμής, αισθήσεων, ηδονής όπως θέλετε πέστε του και μετέπειτα αυτού που λέμε "πνευματική" διεργασία.
      Τι είναι επιτέλους αυτό που μας "πιάνει" και ντρεπόμαστε να το πούμε δεν αντιλαμβάνομαι.....!
      Ποιος φύτεψε τις ενοχές αυτές, για ποιο λόγο και γιατί ;
      Μήπως γιατί ο άνθρωπος δεν πρέπει να έχει δικαίωμα πρόσβασης σε στιγμές να περνάει καλά ; το σώμα του, οι αισθήσεις του, η καρδιά του ;
      Και το λέω γιατί πολύ ...κουμπωμένους μας βλέπω ρε παιδιά....

      Διαγραφή
    4. Υπάρχει ίσως ο φόβος να μην επιστρέψουμε στην ομάδα του ζωϊκού βασιλείου. Ο άνθρωπος ήθελε πάντα να είναι υπεράνω, όμως το ίδιο του το σώμα και οι ανάγκες του τον διαψεύδουν πάντα.
      Φυσικά και όλα ξεκινούν πρώτα από το σώμα και τις αισθήσεις και είναι σημαντικό να τα ακούμε. Το ζήτημα να μην μένει μόνο εκεί εγκλωβισμένος ο άνθρωπος και δεν εξελίσσει τίποτε άλλο.
      Αρμονική συνύπαρξη σώματος, πνεύματος, ψυχής είναι ο στόχος, μια και τότε μπορεί να αισθανθεί την πληρότητα απόλυτα.
      Άντε, να ξεκουμπωθούμε λοιπόν... χαχα! Τα χρόνια δεν είναι τόσα πολλά, για να μην ευχαριστιόμαστε και δεύτερη ευκαιρία για ζωή δεν υπάρχει.
      Καλή σου μέρα, Γιάννη μου!

      Διαγραφή
    5. Φύγαμεεεεεεεεεεεε.....!!! καλή βδομάδα

      Διαγραφή
  11. «Μια νυχτα ερωτα, ενα ποστ λιγωτερο»

    Καλη ερωτικη πρωτομαγια

    Léo Ferre-Love

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορώ ν' αρνηθώ αυτό που εκφράζεις μέσα από τον Ferre;
      Έτσι είναι...
      Καλή εργατική και ερωτική Πρωτομαγιά και σε σένα!

      υ.γ.
      Θα ήταν ενδιαφέρον να γράψεις ένα κείμενο με θέμα σχετικό με το δικό μου εδώ.

      Διαγραφή
  12. Δεν είχε μόνο το κυρίως κείμενό σου ενδιαφέρον, Γλαύκη, μα και τα σχόλια!

    Θα αποφύγω τον διαχωρισμό ανάμεσα στο "ερωτικό", το "ερωτεύσιμο" και το "ιδεατό-ιδανικό". Σηκώνει κουβέντα - κάποιοι φίλοι πάνω το σχολίασαν επαρκώς.

    Θα πω όμως αυτό: Ο έρωτας είναι χείμαρρος. Μέσα του κυλάμε όλοι. Μέσα του πρόθυμα βουτάμε, ψυχή και σώμα.

    Και αν είμαστε στεγνοί, ανέραστοι, ανηδονικοί (και όπως λες, πολύς κόσμος είναι έτσι) θα φανεί αργά ή γρήγορα. Όπως σωστά επισημαίνεις, ο ερωτισμός είναι κάτι βαθύτερο από το απλό, φυσικό γεγονός της ερωτικής πράξης (η οποία δε συνεπάγεται από μόνη της την παρουσία του). Πάει πολύ πέρα από αυτό. Αγγίζει όλους τους τομείς της ζωής, το σκεπτικό, τις επιλογές.

    Και σαν κάθε χείμαρρος, δε γνωρίζει όρια... ούτε περιορισμούς, ούτε ηλικίες, ούτε κολλήματα, ούτε τίποτα. Αλλιώς ο χείμαρρος θα μετατραπεί σε.... ρυάκι.

    Αυτά και από μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως το πιο ερωτικό σχόλιο που γράφτηκε εδώ... (γράφτηκαν κι άλλα και πολύ χαίρομαι γι' αυτό). Να φαίνεται μέσα και από τον γραπτό λόγο ο ερωτισμός που εκφράζει ο καθένας μας.

      Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη ως προς τον έρωτα -χείμαρρο, γιατί μόνο έτσι μπορώ να τον δω. Χωρίς περιορισμούς, δίχως όρια, κόλλημα κανένα, για να επιβεβαιώνει την ύπαρξή του και την αξία του στην ζωή μας! Όχι, άλλα ρυάκια... είναι όλα τόσο σύντομα, για να πλέουμε σε ρυάκια! Δεν λέω πως και αυτό δεν θα το κάνουμε, αλλά αξίζει όσο τίποτε άλλο να ζήσουμε έστω μια φορά τον χείμαρρο! Δεν τον ξεχνάς ποτέ...

      Αγγίζει όλους τους τομείς της ζωής!!! Αυτή είναι η ομορφιά της ύπαρξης.

      Δεν θα έκανα ούτε εγώ τον διαχωρισμό στο "ερωτεύσιμος" και "ερωτικός", γιατί θεωρώ ότι είναι ταυτόσημα. Κάπου στα σχόλια έκανα μια προσπάθεια να κάνω μια διάκριση, όμως ούτε θυμάμαι γιατί.

      Σ' ευχαριστώ για το υπέροχο σχόλιο!


      Διαγραφή
  13. Ο έρωτας έρχεται αναπάντεχα, σε σκλαβώνει, χάνεις την προσωπικότητά σου, κουρελιάζεις το εγώ σου, γίνεται πάθος...
    Μόνο όσοι-ες το έχουν ζήσει μπορεί να το καταλάβουν
    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου δίνεις πολύ μεγάλη χαρά που σε βλέπω εδώ!
      Σήμερα είμαι εντυπωσιασμένη από τη γνωριμία, γιατί μου θυμίζεις ανθρώπους της δικής σου γενιάς που έτυχε να γνωρίσω από μικρή μέχρι σήμερα, με τους οποίους συζητούσα και συζητώ με τις ώρες μαζί τους. Είχαν κι έχουν τόσα πολλά να δώσουν!
      Παρόλες τις δυσκολίες που πέρασαν στην ζωή τους δεν έχασαν ίχνος από την ευγένεια, την ευαισθησία και το πάθος για την ζωή!
      Όσο για τον έρωτα πόσο με βρίσκεις σύμφωνη! "Σε σκλαβώνει, χάνεις την προσωπικότητά σου, κουρελιάζεις το εγώ σου, γίνεται πάθος... ",αλλιώς δεν είναι έρωτας είναι υποκατάστατο!
      Και πράγματι μόνο όσοι το έχουν βιώσει έτσι, μπορούν να καταλάβουν!
      Πόση χαρά και ικανοποίηση δίνει να το ακούω από έναν άνθρωπο σαν εσένα, γιατί ο έρωτας δεν έχει ηλικία ούτε ακολουθεί κανόνες!
      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.